Pu Nupui Nen

Heng hun lai vel (?1784) hian Lallula pa unau fapa Laltuaka chuan Sabualah (tuna S. Beidawngve ngailo ka u chuan Hrangbana college ah Shillong lam a alo vahvaih pui tawh Second year BA Mark Sheet zawr hniang mai nen chuan Pu Zatlaia Kha tih lai HBC principal hnenah khan BA lak a tlawm a tum loh zia leh tumruh na famkim nen a thuam anih thu hrilh chungin ahan in admit thei hram a. Phullen Historical Society (PHS) hmalakna Phullen Documentary Film 3rd Shooting reports. Vengchhunga thuziak mite inthlahrung hauh lova in thu ziahte rawn thawh zel turin kan sawm tak meuh meuh a che u. An inneih hnu pawn hmingthlak a ngailo !! 33. Samantha Kershner hi a nu in a tet te atang a enkawl. Ka pu thlan nghah ni chuan room ah ka awm a, Faktea nen inbia a, ka u Mama thih atangin pangngai takin kan la inbe lova, ka ngaih tawh zia ka in hrechhuak a. Mihring te suala a tluk dan leh Pathian laka mithi kan nih dan te chhui zau leh sawi belh ngai lovin kan hre theuh awm e. Pu Siamliana hian kum 1942 khan Luangpawn khuaah nupui a nei a, a nupui hming chu Pi Chawngliani (15. Crime em a nih loh chuan eng anga ngaihdan maksak pawh nei la post-modern zia a ni vek mai. Ka nuin min boralsan tawh a, ka pa hovin kan awm a, mahse ka nupui chuan rilru na leh hrehawm tak tuar tlawk tlawk chungin ka pa a khawngaih vangin ka sual man. Pu Neihtawna hi kum 1923 ah Changzawl hmun a awm laia piang a ni a, hman ni lawka Chatuan ram min pansan ta Upa Thanzuala nen khan kum khat chhuak ve ve an ni a, tunah kum 94 mi a ni ve tawh a ni. Kan lawmpui hle bawk. Confe rence-ah Nilaini zan khan hruaitu hlun chawimawina Certificate sem a ni a. Pu Tluanga: (Tlan chhiat zuk zuk pahin) Khuangrichum-. Ka pa nen cia awm kan nia, kum 17 bawr vel thisen cak vanglai leh zagfuk hnemlai tak ka nia. Eng emaw hun chhung chu Pu Vana fate - Pi Nuchhuni leh Pu Lalchhawna te chu hnathawktu, chhungkaw ei zawngtu ber an ni a, chutiang chuan an lo khawsa in tun hun hi an lo thleng i ti mai ang. (Industrial Firm) te a enkawl a. Rairahtea nupui tur chu an ngaihtuah a. Ka pa nen cia awm kan nia, kum 17 bawr vel thisen cak vanglai leh zagfuk hnemlai tak ka nia. AN TI ALAWM :-A Court hming leh hmun chu sawi lo mai I la. Pastor Zoramthanga chuan kum chanve emaw chauh Pastor hna a thawk hman tihah hrisel lohna hrang hrang avângin February 24-28, 1943-a Assembly Inkhâwmpui chuan pawi ti tak chungin a chawlh an remtihsak a. 1:1 Tin, heti hi a ni a, LALPA chhiahhlawh Mosia thih hnu chuan Mosia rawngbâwltu Nuna fapa Josua hnenah LALPAIN, 1:2 "Ka chhiahhlawh Mosia chu a thi ta a; chutichuan tho la, nang leh heng mipuiho zawng zawngte nen hian Jordan lui hi kan ula, anmahni, Israela thlahte ka pêk ramah chuan kal rawh u. Presbyterian Church of India : Mizoram Synod Mission Board. A ni hi Mizo zinga Chief Commissioner nithei pahnihna a ni. Heng hun lai vel (?1784) hian Lallula pa unau fapa Laltuaka chuan Sabualah (tuna S. Chutia keimah cau a awmtak a cuan zanlam ah ti tur awm tak lova mutpah a zaghrawt ka cin tan ta a. Mahse, kum 1900 ah damlo lehin England ramah koh hawn a nil eh a, China rama a let leh chu phalsak a nit a lova. (Pu Lalthanhawla, Mizoram Chief Minister chuan, Champhai kum 100 tlin lawmna Souvenir-ah Gen. Confession #2340. A t â wp n â n kan thuziah lai nena inhnaih lem lo thil han sawi tel ka duh. Roberts chu amah sum sengin a rawn hruai a, December 9, 1908 khan a nupui te nen Aizawl an lo thleng ta a ni. Pu dik tak ten pusum an tel lo a nih chuan, a pu dik tak chuan ‘Pu ban man’ Sial a thing thei. Mizo Leh Mizo Inlu Ms. Manliana nen kan pi pute sulhhnu leh Bungpui chanchin te chu an sawidun ta a. A Nupui Chu Mittui Nen A Kuah Ngawih Ngawih April 28, 2019 freechinland 0. Local Officer zawng zawng. Tin, Lalparmawii Mission Vengthlang a mi nen kum 1992 khan an innei a ni. A naupan lai atangin rimawi lamin a hip hle thin a, a naupan laia zaithiam the Statesmen, the Dixie Four leh the Harmoneers Quartet hla a ngaihthlak thin chuan a rilru ah music lama kal duhna. Vai tha ka tawng June 6, 2009 by mzvision Vellore Hospital-ah ka naupan lai ani tlangval lai ka mi ngaihsan leh ka hero Driver “Malpuiliana” tia mi hriatlar, ka pu, ka nu nau thih-sual kan bawihsawm. Chhûra nen an loa sava an ven thu chu an inhrilh a. 'Umm, thiante nupui chhu luk sak hi ava nuam ngai em, nei nuam bawk si, zei bawk si, hmel tha bawk si' a ti a, phawi lovin mi bawh hle hle a. Ka ngaihtuahna thinlung atanga vawi tam um bo ka lo tum thin, nupui fanau nen kan kawi ve duah thleng a, thinlung hmun kil khata la riak ve reng thin nula khawhar thei tak khan, a mualpho thei ang berin he khawvel hi a chhuahsan chu a ni ta reng mai. Anni nupa an thih taswh chuan an rokhawmtu ziding ber chuan a ei ang. *Chanmarians Blog-a i lo luh avangin lawmthu kan sawi e*. (Industrial Consultancy Firm) leh Red Spider Ltd. Confession #2340. Sangkhuma chu Taxation Department ah Chief Commissioner ah kaisangin Kolkata ah a awm a, tunah hian a hna a zawm fel tawh a ni. Pu Niu-a hi Medicine professor ni ţhin niin stroke avangin a veilam khingphel zawng chu a zeng a, nawrh lirh nen an inzawm ta tlat mai a ni. a fanu 4 leh a tu leh fa thahncm f£ an tel hawk a Litera ure-a tui deuh deuh te sav%m kh&wmio thingpui nen blim takin kan ink&umho ta a ni. 2011) a ni a. Hruaitu: Pi C. 30 ah kan tan thei ta tawk a. Nupui dang Laldawngliani nei leh in tunah hian tu leh fa malsawmna tam tak neiin; tu leh fa 17 lai a nei nghe nghe a ni. A la vei reng a, thuziak Mizo hnamzia leh \awngte pawh a theih ang angin a puangdarh zel a, Mizo hre lote hnenah pawh sap \awng aia Mizo \awng ngata thusawi a ni. he tia awm tur hi i ni hlei nem, ka pu nupui i ni a, kapu lahin min hmangaih in min duhsak em em a, chutichuan engtin nge he sual lian tak hi tiin Pathian chungah thil ka tih sual theih ang. Contact Us. Mizo: Hnam dang NUPUI/PASAL neih hi (ESSAY) He khawvel kan chênna hmun zîm lêm lo takah hian thil nung chi hrang hrang, rawng leh pianhmang inanglo tak tak kan insûlpêl nuk mai a; chi ( species ) khat rau rau pawh chênna leh thanchhoh dân (environmental factors) inan loh vâng leh thil dang tam tak vângin kan inanglo nuai mai a nih hi. Awmte-a, Pu F. Chuvangin in ngaihzawn lai atangin ka nupui/pasal tur nen hian kan inlungrual thei tak tak ang em tia in chik ngun a ngai hle. A nau dangte chu Lalauva, Vancheuva (Pu Lalchhuma IA&AS pa) Lalkhawzauva leh Lalliana te an ni. Hei hi Pu Thanmawia tawn ani a, a hunlai chuan alar hle ani awm e. Mizoram Images. Chhûra nen an loa sava an ven thu chu an inhrilh a. Eng emaw hun chhung chu Pu Vana fate - Pi Nuchhuni leh Pu Lalchhawna te chu hnathawktu, chhungkaw ei zawngtu ber an ni a, chutiang chuan an lo khawsa in tun hun hi an lo thleng i ti mai ang. Saprawnga (L) nupui inah insawn phei a ni a. 2008 atangin vawiin thlengin luah tan a lo ni ta a ni. Home Missions school is located in the heart of the Citiy, Aizawl. Scribd is the world's largest social reading and publishing site. Achhan chu boruak tibawlhhlawh thei chi tam tak kan siam chhuah avangin. Nupui fanau ten dibrugarh Airport ah min rawn thlah a, airport chhunga ka luhsan tur, min rawn thlir thap chuan rilru a khawih ve duh hle mai. Pu Pualkhawia hi a hming tha chu Thangdailova a ni a. Natna leh harsatna awm tawh lohna hmunah, a hmangaih Isua leh ka pu nen thlamuang takin an leng za ang tih ka ring a. A zan mu te chu a mang lamah nen Sarah-i hmel leh zunzam chuan a la chenchilh reng ni tur a ni, a nupui hming lam chung chuan a rawn tre chhuak leh thrat thrat thin, mahse a han thranharh chuan a sinlai puan chu alo hmer khawm vek zel chauh mai si, beidawng takin a mutna ngaiah bawk chuan a zal leh mai thin a. Pu Ralngama pa Pu Tumpanga hi pa lian leh chak, Mizo zinga sang ber a pawm a ni a. Tun tumah pawh hian an khaw lama haw a chak hle a, mahse missionary retreat nei tura lokal a ni a, a hman dawn miau si lo a, a pa Duata te inah hian. Simna hi Pathian Khawngaihna nen sawi hran loh tur a ni. A thih hnu hian MAL Academy Award te, Writer of the century nihna te pek a ni. A farnu nen chuan, "Lalsavunga'n nupui a nei ta bawk a, sa ngal khawng hrangin in awm ve tawh ang chu," Lallula chuan a ti a. 1963 kuma fam) nen fa 3 an nei a, a nupui hnuhnung Pi Zahleimani nen fa 12 (fapa 5, fanu 7), an vaiin 15 a nei a ni. 14/- ma na chun bû kin chawk a Pu. Beidawngve ngailo ka u chuan Hrangbana college ah Shillong lam a alo vahvaih pui tawh Second year BA Mark Sheet zawr hniang mai nen chuan Pu Zatlaia Kha tih lai HBC principal hnenah khan BA lak a tlawm a tum loh zia leh tumruh na famkim nen a thuam anih thu hrilh chungin ahan in admit thei hram a. He thu hi Isuan nupui pasal neih kher a nih lohzia a zirtirna a ni. Chutia keimah cau a awmtak a cuan zanlam ah ti tur awm tak lova mutpah a zaghrawt ka cin tan ta a. Pi Watts-i hi Pastor Watts-a Southern Asia Division President chawl ta nupui kha a ni a, amah hian lehkhabu 27 a ziak a, Morning Watch - This is the day tih te, Stepping Stones tih te, Getups tih te, Friends for Kids tih te leh Sabbath School Program Planner tih te chu an larin mi ngainat leh hriat an hlawh hle a ni. Nimin zing khan Aizawl New Market chu Trade & Commerce Minister Pu H. Chhungte nen pawh innel tak takna hun a la awm lova, inchhungah pawh neitu chan chang taka chet bawrh bawrh theihna hun a la awm lo te hian, i nupui dinhmun harsatzia a ti lang a, chu chuan i thihna hi a ti runthlak leh zual tak zet a ni. Mizo Hnam Dan (Customary Law) hi hmanlai huna Lusei Dan bik zeding kalchho zel, pi/puten tawngka hmanga an lo vawn nun tlat thin, Mizo hnam dan hi Kum 1928 ah Lushai Hills Bawrhsap N. Mi inhawng leh kawm nuam zet, nui hmel pu reng thin a ni. Kum 1968-ah Adhoc Aided leh kum 1972-ah Deficit-ah te hlankai niin kum 1991 atang khan Sorkar School-ah hlankai a nih tak avangin a hming pawh 'Govt. Zirtirtu te chuan rilru zau tak an pu tur a ni dawn lawm ni. Kei ang nu khawhar leh rilru ipik tak tan a Zuala te ang thian han chhar thar chu, vanneihna nasa tak a ni reng a ni. Pu Ralngama Record a a lan dan chuan feet 6 leh inches 9 a sang, sum 6 a lian a ni a. Hetia khaw khat tlangvâl senior-in nupui senior deuh roh neih ka'n han tum ve ta hi, lêng lai upa deuh thenfaina kawng khat a lo ni bawk nen, khawtlâng pawhin min lawmpui takzet a; nungchang lamah lah thih sak pawh ngam tur khawpa mahni ṭanna lama ṭang huai ngam chî ka lo ni vei rawl nen, lawmpui tlâk niin ka inhre ve viau bawk a. A naupan lai atangin rimawi lamin a hip hle thin a, a naupan laia zaithiam the Statesmen, the Dixie Four leh the Harmoneers Quartet hla a ngaihthlak thin chuan a rilru ah music lama kal duhna. Mawia: Aw le, tunah chuan Mas hman dan dik tak chu ka chhar chhuak ta e. Rokimi - te nen zitir hna an thawk tan a ni. Anni nupa an thih taswh chuan an rokhawmtu ziding ber chuan a ei ang. – Secretary, PHS. A naupan lai atangin rimawi lamin a hip hle thin a, a naupan laia zaithiam the Statesmen, the Dixie Four leh the Harmoneers Quartet hla a ngaihthlak thin chuan a rilru ah music lama kal duhna. Saprawnga (L) nupui inah insawn phei a ni a. A pu chuan, “Rairahte, tunge I nupui atan chuan I duh le?” a han ti a. Pastor Zoramthanga chuan kum chanve emaw chauh Pastor hna a thawk hman tihah hrisel lohna hrang hrang avângin February 24-28, 1943-a Assembly Inkhâwmpui chuan pawi ti tak chungin a chawlh an remtihsak a. Bach-a rimawi chungchangte pawh kan la sawiho zui thin ang chu mawle. Lalremtluangi hi a ni teh tlat mai! Pu CFL-a hi Lal Chhungkuaah a lo awm ve tawh a, Pu Zaua te chhung nen hian thawkkhatlai kha chuan an lo awm tlang dal dal tawh a ni. A zan mu te chu a mang lamah nen Sarah-i hmel leh zunzam chuan a la chenchilh reng ni tur a ni, a nupui hming lam chung chuan a rawn tre chhuak leh thrat thrat thin, mahse a han thranharh chuan a sinlai puan chu alo hmer khawm vek zel chauh mai si, beidawng takin a mutna ngaiah bawk chuan a zal leh mai thin a. Bill Gaither hi William J Gaither tih hming pu in Indiana State(USA)-a khaw te takte Alexandria ah loneitu nu leh pa inkarah kum 1936 khan a lo piang a. PRESS NOTE By Pu Chhuanawma, Executive Member i/c Information Dt 8. Chutiang hriatna mak tak mai leh an pu te nen emaw a thlunzawm tlat tu chu Animal PSI an ti a. Tun thleng hian ka la hmu leh ta miahlo ani. Kar kal ta khan a zinin, a rawn haw leh tawh a ni. A pu te mi rualpawh an lo nih avangin, amah chu mikhual nih chang viau mahse mi an tam hle a, tin, Electric veng hi chu veng lungrual, chhiatni ṭhatniah pawh an fel em em reng a. Kum 1968-ah Adhoc Aided leh kum 1972-ah Deficit-ah te hlankai niin kum 1991 atang khan Sorkar School-ah hlankai a nih tak avangin a hming pawh 'Govt. Sipai Nupui-fanaute lamin Aba tiin an ko vek mai a ni. Monday, March 07, 2016 Jedidvena No comments. Sylhet-a missionary hnathawk miss Katherine Ellen Williams nen Calcutta a Scottish Church ah 1903 tawp lamah an in nei. A naupan lai atangin rimawi lamin a hip hle thin a, a naupan laia zaithiam the Statesmen, the Dixie Four leh the Harmoneers Quartet hla a ngaihthlak thin chuan a rilru ah music lama kal duhna. 1994-ah chawlhna hmun duhawm zawkah min lo chawlh san ta a. Rairahtea chuan, "Mahni tawkah Reng lal ngat le," a ti ta mai a. A Mission din a hlawhtlin theih nan nasa takin a thawk a, China ram dung leh vang a suar tluan nasa hle. Sunday School Board leh Outreach Board member zawng zawng. A hmangaih, a nupui, ka pi, hun engemawchen natnain a tlakbuak tawh, damlo chau tak bulah chuan a thru a. K an nu nen kan inneih atanga kum 3/4 lai mai chu ka uire san thin a, zanah te riahbo sanin a damloh leh ka fate damloh pawh engah teh vak mah ngailovin ngaihzawng neih ka thulh ngai lo. I lungrualpui theih loh tur chu i thlah ngam bawk tur a ni. Chuvangin in ngaihzawn lai atangin ka nupui/pasal tur nen hian kan inlungrual thei tak tak ang em tia in chik ngun a ngai hle. Kolasib lamah kan tlan thla lehnghal a, mang a ang a, thaw a ipik takzet a ni. A pa thih hnu-ah a unaute nen a pa aiawhtu nih an inchuh a, chumi rual chuan Rome sawrkar tihlungawi a ngai bawk si a. A chhung leh khat zawng zawng. Sikul-ah chuan a nupui Pi Thangveli pawh chu a thawk ve ta ngh^l a. A hmelah chuan nidanga a hmel hlim sarh thrinte chu a chuai zo a,hlauhthawnna leh lungngaihna hmel a zam ngiai mai a. Hehe ) nena fate zirna chungchanga sawia kan lo titi hunte a lo la thleng ve ngai a nih pawhin inthlahrung lo taka min la hriat ka beisei tlat dawn a, chutin rawn lengluta kan neih ang ang a thlum a al ei za tura. Mahse, kan chhungkaw dinhmun ten a zir loh vangin, chhun lama inhlawhna zawn pahin khatih hunlaia zing College tha ber, Aizawl North Collge-ah khan loh theih lohvin luh a lo ngaih phah ta a ni. A malsawmna kan dil a, a chhanna kan hmuh hmain hmanhmawh takin kan duh angin kan lo chet khalh a, nupui pasal te pawh kan dil a min pek hmain kan lo inru fo thin a nih hi. Name Email * Message * Instagram. Dahrawka fanu nula Thansiami nen chuan kristian dan thianghlim hmangin 1946 september 17 khan Dawrpui Biak In ah Pastor Thanga kutah an in nei ta a. Vânram kan lo suangtuah dan leh pialral kan lo suangtuah dan leh bible sawi ang a nuam chuan he lei hringnun zinkawng hi kan hmangral ngai dawn lova,bible chuan,he kan damchhûng hian Pathian nen a lêndun theihna,harsatna leh mangan,hrehawmna kârah pawh nunhlimna thurûk chan theihna leh rilru dik pu a midangte nen a nunnuam a lêndun a. Beidawngve ngailo ka u chuan Hrangbana college ah Shillong lam a alo vahvaih pui tawh Second year BA Mark Sheet zawr hniang mai nen chuan Pu Zatlaia Kha tih lai HBC principal hnenah khan BA lak a tlawm a tum loh zia leh tumruh na famkim nen a thuam anih thu hrilh chungin ahan in admit thei hram a. Ni chhuak apiangin lawmna thar min pe bawk nen; ka nupui fanaute an dam a, kei ka dam bawk a, rampum chhiat rupna a thleng te a nih em loh chuan khawvel letliama ka rualpuite ka awt bik lo a ni. Achhan chu boruak tibawlhhlawh thei chi tam tak kan siam chhuah avangin. A pu te mi rualpawh an lo nih avangin, amah chu mikhual nih chang viau mahse mi an tam hle a, tin, Electric veng hi chu veng lungrual, chhiatni ṭhatniah pawh an fel em em reng a. Local Officer zawng zawng. Aizawl West College atanga BA zovin youth leadership te, food processing te, rural development, entrepreneurship etc. He sual lian takah hian kan \halaite bur an khuar chho mek zel avangin kan rama \halaite zingah veitu an rawn chhuak ta hi kan ram tan he baka Chanhchin \ha lawmawm chu a awm dawn chuang em ni. * Pu HVL Zasanga'n Duty Post-a tar tur section a pe a, a chungah an lawm hle. [NB: 'Hraite khawnge I chun ve kha' tih hla hi a duhna chhan hi ka ngaihbel vang emaw ni (?) a fate tan a sa thin niin ka hria] Nakin hnuah chuan. Kum te pawh a lo tam ve tawh a niang rualpui ni a kan ngaihte pawhin min 'u' vek tawh bawk a, a thenin min 'pu' a, awmdan thiam a lo har dawn hle a nih hi. David-a leh a nupui Vera-i te chu an fanu naupang pakhat nen chuan an thian pakhat, Atoir te inbulah in an luah thar ve a. Mi tam takin kan hriat loh thin chu he hlaa hmeichhia a zaipui hi tudang ni lovin Mizoten Pathian thuhriltu lar tak kan neih mek Pu R. Hetih lai hian, a nupui nena hun hlimawm tak an hmang mek a ti bawk a, a chunga a thatna leh a enkawl danah vuina tur reng reng a hmu lo nia sawiin, "Kan nu hi a fel em em a, min dawm a thiam hle bawk. A tunu pawh hi a pu nen Graduation a an lam dun thei chu zahpui a hnekin a lawmin a inchhuang hle a ni. Home; Branch OB te; Thalaite Thian; Thlalak; Thil Hlui; Golden Jubilee Logo. ¤SIPAI NUPUI¤ 1 COPY/PASTE DUHTE TAN HRIATTUR LEH ZAWM NGEI NGEI TUR 1. (Mi in chengvawng tak chu a ni. 2ND ROUND LUT. Hêngho hi Gileada thlahte chu an ni. ZIRLAI10 SEPTEMBER 8, 2012 ISAAKA TÂN NUPUI chu fakin awm rawh se. Mizo hmeichhiain hnam dang pasala a neih chuan hnanm dang chhungkuaah a luta ngaih a ni. Pi Chawngpari nu chu Thangveli a ni. Pu Hluia nupui hi thiamna ngahtak, hmeichhe lam khawih harh tu a ni. A Lalpa hnenah a chawl ta: Hetianga lungngai lusuna a hun a hman mek lai hian Burma rama missionary thawk a fapa boral thu chuan a rawn deng leh a, a tan chuan a beidawnthlakin Pathian hnen atanga thil ropui. A pu chuan, “Rairahte, tunge I nupui atan chuan I duh le?” a han ti a. Pu JonZira te anga nupui te zah pawh hi thil ṭhatak a ni. Ka thawna te lah he lehkhabu la chhiar ve hauhlo tur tih ka hriatchiante an ni hlawm nen, thiam min ti viau zel. Amaherawhchu, a nupui tharman a pek tlak hmain a hluii man a la bat chu a rul hmasa tur a ni. Dahrawka fanu nula Thansiami nen chuan kristian dan thianghlim hmangin 1946 september 17 khan Dawrpui Biak In ah Pastor Thanga kutah an in nei ta a. E taka! Pu JonZira te anga nupui te zah pawh hi thil ṭhatak a ni. Kan flower show tih ve te hi a'n pui lo asin! Mi hausa nupui hovin Phai a mi pangpar an inchah to siak a, a chah to thei theiin lawmman an la ringawt mai a ni. Zarzosanga, Addl. Vai tha ka tawng June 6, 2009 by mzvision Vellore Hospital-ah ka naupan lai ani tlangval lai ka mi ngaihsan leh ka hero Driver “Malpuiliana” tia mi hriatlar, ka pu, ka nu nau thih-sual kan bawihsawm. Khawbung ah Kristian dana innei hmasa ber niin, Tirhkoh Vanchhunga'n a inneihtir. Nupa inngeih tak an ni a, hlim hmel pu thei tak an ni bawk. K an nu nen kan inneih atanga kum 3/4 lai mai chu ka uire san thin a, zanah te riahbo sanin a damloh leh ka fate damloh pawh engah teh vak mah ngailovin ngaihzawng neih ka thulh ngai lo. A ruhro phawrh a, tunlai thiamna hmanga teh nawn leh tute pawhin feet 6. Heroda nupui thar Herodi fanu chhawm (Philipa nen an fa) l^m thiam tak khan Baptisti Johana lu chu l^mah a hlawh ta a nih kha! Tichuan nausen Isua thah tumtu kha Heroda Liana kha a ni a, Mat 2:20 ah a thih thu vantirhkohin Josefa hnenah a rawn hrilh. 10th April, 2017 khan Siaha-ah k Mizo aiin vai maw?. (Industrial Firm) te a enkawl a. Chuvangin in ngaihzawn lai atangin ka nupui/pasal tur nen hian kan inlungrual thei tak tak ang em tia in chik ngun a ngai hle. news tawi leh nawi # Israel Christian Committee chuan January 12, 2009 khan Mizoram Chief Minister Pu Lalthanhawla hnenah Memorandum an thehlut a. “India Constitution-ah Independent theihna ding a um ei hriet le,” te in ti. Mahse zing kan tho tlai tlang a. A nupui Kaphnuni nen fa 8 an nei. A vanglai tak tak hmuin hre hmanlo mah ila, kan naupan hun lai zawng khan Pasaltha, Sa kap thei leh ram vachal anih zia ka hmuin ka hre hman hle a ni. A ruang hi tlaivarpui a nih hnuin a tuk chhun dar 12: 00 (noon)khan ui tak chunga vui liam a ni. A Nupui Chu Mittui Nen A Kuah Ngawih Ngawih April 28, 2019 freechinland 0. Chutiang chuan nupui fanau ka neih thlengin nun chawhpawlh takin ka nung chho ve zel a. A nupui pathumna Grace Hughes Carey nen kum 1823 khan an innei a, Carey-a thih hnu kumkhat 1835, July 27 khan kum 58 mi niin a thi bawk. - Nimahsela, Mikaela, vantirhkoh chungnung ber mah khan diabola nen an inbei a, Mosia ruang thua an inhnial laiin diabola chung thu relsakin a sawichhe ngm lo va, "Lalpan hau zawk che rawh se," a ti ta zawk a. Tin, Lalparmawii Mission Vengthlang a mi nen kum 1992 khan an innei a ni. P u Lalrinliana Sailo hi Pu Sailothanga Sailo leh Pi Lalringliani Hmar Punte te fa 12 zinga 9na niin, Lungtan ah a piang a Khawhai ah a seilian a ni. Nia ka hlim lo a ni, ka na ngawih ngawih a. An fate mipa naupang pahnih mi, Kum li mi leh kum khat mi an kalsan a ni. Natna leh harsatna awm tawh lohna hmunah, a hmangaih Isua leh ka pu nen thlamuang takin an leng za ang tih ka ring a. Chhiatna thlenga nunna chan te hi Lalnunfeli Kum 13, Pi Lalngaihliani fanu te, Pi sainghinglovi kum 52, Pu V. Vânram kan lo suangtuah dan leh pialral kan lo suangtuah dan leh bible sawi ang a nuam chuan he lei hringnun zinkawng hi kan hmangral ngai dawn lova,bible chuan,he kan damchhûng hian Pathian nen a lêndun theihna,harsatna leh mangan,hrehawmna kârah pawh nunhlimna thurûk chan theihna leh rilru dik pu a midangte nen a nunnuam a lêndun a. Thangruma seventh day damdawiin atangin Zirtawp ni khan tha takin a rawn chhuak Pu. A nupui chu Pi Kawlluti a ni a, Pathian malsawmna dawngin tu leh fa thahnem tak a nei tawh a ni. He huna khuallian R. Hang lam, dar pharh hlai leh sek ve tak, sang lem lo, hmai tlang hriam lam ka ni a. Chawngpuii KEIMAHNI Kan news Editor Pu Kapthuama chu a nupui rai teuh chung nen zawlkhawpui lamah, naute thar nei turin an kal a, naute thar duhawm tak nen a hlim taka t aka an lo haw leh thuai kan duhsak e. Chhangchhiat hnua ka hmuh chhuah pakhat chu - Scooty-ah hian chhungkuain, ka nupui leh ka fate pathum nen a chuan theih tih hi a ni! Thianten Matric leh Class XII result chhuah hlan an nghakhlel a, an fate Matric/HSSLC pass avanga an lawmna aiin chhangchhepa faten Nursery/KG an pass avanga a lawmna hi a nep chuang bik lo va. A huntawpa February thla a Pu Raltea nen Pu Hminga an zu tlawh khan, anmahni kha a lehkhabu ziah a lo present duh a, chu chu a muthmun atangin khawilai shelf ah nge tih leh a dahna chiah a sawi thei a ti. Best Answer: You just need reinstall it on till it comes on the channels that aren't working. 2016 Nilaini a mual min liamsan takah hian, nikuma ka lo chibai ve hman hlauh kha ka lawm a, hun hlu leh duhawm tak a ni. Pu Tanpuia pianphung hi ngo lam leh pa te lo tak a ni a, tlangval lai a mi lungleng hlaphuah thiam ni tawh in nupui fanau te neiin a tu leh fate nen Sialsuk ah a seilian a ni. Hla siamtu chuan “Edom rimtui leh rangkachak ai chuan thinlung a tawngtai a hlu zawk”a lo ti a-Ruaitheh, mas ni a inkhawmve, Zaikhawmna a a nawitawk a kal ve zauh zauh, thian te leh chhungte nen a prog. P u Lalrinliana Sailo hi Pu Sailothanga Sailo leh Pi Lalringliani Hmar Punte te fa 12 zinga 9na niin, Lungtan ah a piang a Khawhai ah a seilian a ni. A ni King Edward-a lah a nupui thar nen chuan England chhuahsanin an liam ta vuah vuah mai sia, tichuan Parliament rorelna chuan englaimaha Sapram Lalber nih inbeisei ngai reng reng lo, a nau kha Lalber lukhum an khumtir ta a, chu bawk chu a lawm Mizoten hmingah an lo chawi ve leha Khumtira, Khumtiri tih te kan lo put ve lehna hlawm chu ni. Mi tupawh vanduai thei kanni tih kan. Misual tan chuan simna chu thil hrehawm leh harsa ber a nih laiin, Khawngaihna dawngtu tan chuan kawng hlimawm ber a ni lawi si. "He pa hi chuan min rinhleh hi a sim thei dawn lo a nih hi, ka khawngaih zawk ngawt mai, min rin duh hle mahse engtik ah mah min ring ngai dawn tlat lo, a chhan pawh kei ngei pawh in ka ring ngai dawn lo va, a chhungte chu a ring zawk tur pawh ani. Pi Chawngliani hi Chawngte hnam niin Pu Hrangzaaithanga leh Chinkhamite fanu a ni. Samantha Kershner hi a nu in a tet te atang a enkawl. Tawngtai thiltihtheihna chu. Pu Duata te chhungkua Hruaia te khuaa an lo zin chang te pawh hian hun hlimawm tak an hmang dun thin. Travis Fieldgrove hian a ma fanu ngei Samantha Kershner (kum 22) chu a tenawm zawnga inzawmna siam puiin mipat hmeichhiatna hmang dun in a thisen zawm ngei a fanu hi nupui atan a lo nei a ni. Mutpuiah alo thlem hial a ni. He thu hi Isuan nupui pasal neih kher a nih lohzia a zirtirna a ni. 3:18 Tin, heti hi a ni a, ka nau hrin achin ni thum hnuah chuan he hmeichhia pawh hian a hring ve a; a awmdun kan ni a; chu ina awm keimahni pahnih ngawt lo chu, chu inah chuan tumah mikhual awm an awm lo va. An “thisen a \ap chhuak” tih hi an zawh tâk loh kawng dangte hrilhtu vaukhânna a ni. A zan mu te chu a mang lamah nen Sarah-i hmel leh zunzam chuan a la chenchilh reng ni tur a ni, a nupui hming lam chung chuan a rawn tre chhuak leh thrat thrat thin, mahse a han thranharh chuan a sinlai puan chu alo hmer khawm vek zel chauh mai si, beidawng takin a mutna ngaiah bawk chuan a zal leh mai thin a. Khawbung ah Kristian dana innei hmasa ber niin, Tirhkoh Vanchhunga'n a inneihtir. Pu dik tak ten pusum an tel lo a nih chuan, a pu dik tak chuan ‘Pu ban man’ Sial a thing thei. A hnuah chuan saisirin kan inkuah a, ka hnute hmur chu a khal niap niap reng a, kan muhil dun ta a. Anmahni inkarah intiamna bik neih pawh lo duh sela, roluah thu leh fate thuah Mizo Hnam Dan kalhin a ti thei lo. Ani zawng a vannei a, a thlan tlawh peih deuh mai nupui a neih leh azârah a thlan chu a fai hliau reng a. An fate, nula tlangval puitling tawh pawh hian; an nu leh pate hmuhah zûk leh hmuam an ti ngam lo, an hmuha tih a hnêkin an hlauh rualin an nu leh pate hi an zah êm êm mai a ni. Vawiin 1st July Pathianni chhun khan Phullen Historical Society (PHS). mizoramsynod. A nupui Darhmingthangi nen 1948 ah an innei a. Hei hi Pu Thanmawia tawn ani a, a hunlai chuan alar hle ani awm e. Nimin zing khan Aizawl New Market chu Trade & Commerce Minister Pu H. Gia chung chuyên cấp các loại phào chỉ PU có chất lượng và giá cả tốt nhất trên thị trường nhằm mang đến cho người tiêu dùng những sản phẩm có giá cạnh tranh và hợp lý nhất. PU$H by Nen Reij, released 02 March 2018 Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more. Japan an tlawm tawh bawk a ni 28 chhung chhungti lain nupui nei turin India ram a rawn pan ta vang vanga Pu Buchhawna inah thlengin Dr. 17 Ulama hian fa pakhat Bedana a nei a. Nupui pasal zawnna leh counselling hmanrua a ni a, Rang leh man tlawm taka inpawhna a ni a. Pathian malsawm na zara nâipa 2 ka nih nâi nupang in 3 ka kin nei a. Mihring te suala a tluk dan leh Pathian laka mithi kan nih dan te chhui zau leh sawi belh ngai lovin kan hre theuh awm e. rang tak a inthiar fihlimin, an in saseng ta rih a. Pu Chinsanga fanu Lalrammawii pawh a boral zui ve ta mai bawk a, an 2 hian an fa hming koh ve ve an ni. Hengte chauh hi nupui neihin a ken tel a ni lova, kan sawi loh lamah ‘nuam’ leh ‘hlimawm’ tam tak a awm ve bawk a, chu chu kan thupui a nih loh avangin kan sawi lo mai a ni zawk. A kaihza vengtu atan an biak in Congregationalist Church-a kai ve, tlangval Watkin R. (Pu Lalthanhawla, Mizoram Chief Minister chuan, Champhai kum 100 tlin lawmna Souvenir-ah Gen. "Laldenga chu 1971 aṭang khan a tlawm daih tawh Calcutta convention rorel hma khan India nen In remna an lo siam daih tawh'' tih vel vawiin thlenga la tlangaupui ngamte hian tumah an bum lo, anmahni an inbum a ni tih hi hria se. Scribd is the world's largest social reading and publishing site. Biate leh Khawlhring chu nu hmun pa hmun hrin an ni e tia sawi thin a nihna chhan pawh Khawlhringa pu Chunthanga nupui kha Biate Hnam a nih vang a ni. Tumkhat chu sih tlan sazuk ki hreu kah tumin kan chhuak dun a, kan tumloh zawk sazuk tiat dawn lai sakhi kan kap a, kan hlim hle tho mai. Kumhlui a liam ta, Kumthar chibai le Kan ti nek nek a, rin loh karin ni leh thla a liam a, kum 2011 kumtawp, ni hnuhnung ber kan thlir liam a, hlim taka kum kan chhiar lai mek chuan 'hmanlai' tia sawi kai tawh turin chatuan atan min herliamsan leh ta muai muai mai. Pastor Zoramthanga chuan kum chanve emaw chauh Pastor hna a thawk hman tihah hrisel lohna hrang hrang avângin February 24-28, 1943-a Assembly Inkhâwmpui chuan pawi ti tak chungin a chawlh an remtihsak a. Popular Posts. Ka ngaihtuahna thinlung atanga vawi tam um bo ka lo tum thin, nupui fanau nen kan kawi ve duah thleng a, thinlung hmun kil khata la riak ve reng thin nula khawhar thei tak khan, a mualpho thei ang berin he khawvel hi a chhuahsan chu a ni ta reng mai. Dahrawka fanu nula Thansiami nen chuan kristian dan thianghlim hmangin 1946 september 17 khan Dawrpui Biak In ah Pastor Thanga kutah an in nei ta a. Centenary - Free ebook download as PDF File (. En chian chuan a biangsum puar pep a a nui lai te pawh a hmuh theih ṭhin. Khawi hmun pawh nise Kumhlui thlah zana Zaipawl hla zir hi an tam in ka ring lo, Zaipawl hla zirin bul kan tan a, Bawngsa thau tui tak nen, Dinner in a zui nghal , New Year Cake, countdown neih pahin Pu Malsawma thiannu, Pi Bektei, raipuar teuh chungin a cut a, kan thawm pawh a ring thawkhat viau a ni. Heng mopa, mo pa, moneitu, mo neitu kan sawidan chiangkuanglo lutuk leh mumallo tak hi ka ngaihtuah mai mai a. Lalrodawnga nupui bakah Lalpeksanga, a pa Lalchuailova te an ni a, ruang pahnih nizanah lak chhuah tawh a ni a, Lalpeksanga kum 8 chu tukkin dar 7:10 khan lak chhuah leh a ni a. Misual tan chuan simna chu thil hrehawm leh harsa ber a nih laiin, Khawngaihna dawngtu tan chuan kawng hlimawm ber a ni lawi si. Kan Mizo ṭawng zawng zawngah hian a mawi ber mai lo maw?’ tiin Pu Rokunga “Chite Lui” hmangin Pu C Ṭhuamluaia chuan a Zoram Nipui essay a tlip a. A zan mu te chu a mang lamah nen Sarah-i hmel leh zunzam chuan a la chenchilh reng ni tur a ni, a nupui hming lam chung chuan a rawn tre chhuak leh thrat thrat thin, mahse a han thranharh chuan a sinlai puan chu alo hmer khawm vek zel chauh mai si, beidawng takin a mutna ngaiah bawk chuan a zal leh mai thin a. Ka nupui (ti ila kan la in nei chiah lo) nen hian BA 2 nd year ka zir laiin kan in tawng a. Nupa inngeih tak an ni a, hlim hmel pu thei tak an ni bawk. Kum te pawh a lo tam ve tawh a niang rualpui ni a kan ngaihte pawhin min 'u' vek tawh bawk a, a thenin min 'pu' a, awmdan thiam a lo har dawn hle a nih hi. Zirsangzela chuan a hla rempuitu, rimawi tumsaktu a nei lo va, amahin hollow guitar a inperh chawp a; radio-a hnathawktute lam pawh hawi ngam lovin, bang lam hawiin an hla record chhung zawng a. 10th April, 2017 khan Siaha-ah k Mizo aiin vai maw?. Mahse kan bei tlang nasa a,1 st semester kha chu kan pass ve hram a. Tin, thlanmual step bula awm a ni a. Fa hi hmeichhia hlir 6 a nei a, tu 1 a nei bawk. Chutih lai chuan he lehkhathawn hi Paula hian a thawn a ni. A lainatawm hle. A nupui fanaute January 8, 1856-ah Falcon Square, London-a chhungkaw zahawm tak Robert Thompson-a fanu Miss Susan Thompson-i nen an innei a, September 20, 1856 khan fa phir Thomas leh Charles te an nei. He hla bu buatsiahtu Pu Lalchuanga'n thuhma a ziah angin, ziak reh tawh, chhiar hleih theih loh a awm nual tawh avangin hla engemaw zat chu a hla buah hian telh theih a ni ta lo a ni. Keini tak ngial pawh faten nupui te pawnfen pawt chunga duhzawng lei ngena an nawrh hun lai kha kum tam a liam leh tawh a. Chutiang chuan nupui fanau ka neih thlengin nun chawhpawlh takin ka nung chho ve zel a. Rang takin ka laiphir kha rawn la vat teh, helai Thotle hi, kan hnawt ang e… (A nupui leh fanu karah a biru kual zuk zuk a) Sangha zuar: (Chhuah tauh nghawng nghawng pahin) In la hria ang. Nupui neih Kum 1966 khan Zothansangi d/o Z. A nupui Darhmingthangi nen 1948 ah an innei a. Presbyterian Church of India : Mizoram Synod Mission Board. Nupui pawh nei lovin a awm phah ta hial a, ka nute unau erawhin an hmangaih em em a, Aizawla awm turin an thlem thin na a helai hmuna awm hi a duh zawk a ni. Kei, Pu Israel LR Puia, leh Pu Jacob Lalmuanpuia, Secy i/c Sports, MZP nen Pisa nghakin, MZP HQ Kolasib lam atanga palai lo kal te kan lo hmuak a, a hnuah Pu Joseph K Zohmingliana, AGS, MZP a lo thleng ve a. Beidawngve ngailo ka u chuan Hrangbana college ah Shillong lam a alo vahvaih pui tawh Second year BA Mark Sheet zawr hniang mai nen chuan Pu Zatlaia Kha tih lai HBC principal hnenah khan BA lak a tlawm a tum loh zia leh tumruh na famkim nen a thuam anih thu hrilh chungin ahan in admit thei hram a. Heng harsatna kan han tawh atang hian a lawm Tunge Pu Epis-a chu tih hi ka hriatchhoh tak zel ni!!!. Headmaster hmasa ber chu Pu C. Ka thawna te lah he lehkhabu la chhiar ve hauhlo tur tih ka hriatchiante an ni hlawm nen, thiam min ti viau zel. Chhungte nen pawh innel tak takna hun a la awm lova, inchhungah pawh neitu chan chang taka chet bawrh bawrh theihna hun a la awm lo te hian, i nupui dinhmun harsatzia a ti lang a, chu chuan i thihna hi a ti runthlak leh zual tak zet a ni. Serchhip nitin chanchinbu. Jo-a - Kapi thil i ngaihtuah chiang lo a ni. Hetih lai hian, a nupui nena hun hlimawm tak an hmang mek a ti bawk a, a chunga a thatna leh a enkawl danah vuina tur reng reng a hmu lo nia sawiin, "Kan nu hi a fel em em a, min dawm a thiam hle bawk. That lam a pan thei meuh lo. Rawngbawlna zauzel leh thutaka harh an lo pung zel a, Office lian zawk mamawhna avanginChanmari atangin Bazar Bungkawn Aizawl a Pi Rothangi (Pu Ch. "Laldenga chu 1971 aṭang khan a tlawm daih tawh Calcutta convention rorel hma khan India nen In remna an lo siam daih tawh'' tih vel vawiin thlenga la tlangaupui ngamte hian tumah an bum lo, anmahni an inbum a ni tih hi hria se. Kan damchhûng nîte chhiar dàn tùr min zirtîr ang che -Ellis H. Nupui fanau ten dibrugarh Airport ah min rawn thlah a, airport chhunga ka luhsan tur, min rawn thlir thap chuan rilru a khawih ve duh hle mai. ah copy phal a ni a, copy tur erawh chuan hetiang te hi zawm a ngai: a) a ziaktu emaw webmaster te hnenah hrilh hmasak phawt a, an phalna lak ngei ngei tur a ni. Thla khat em pawh ala ral hma in ka pu kan han chan leh a, vanduaina chu a in dawt in alo kal zut mai a ni. Ka nupui duhtak hi "Lalpa min pek a ni" ka ti thin. Mahni nupuite thu chu kan zawm lo thei lova, kan chungah an that em em hi chuan sual reng kha a theih miah lova, a zahawm a nih chu!," a ti bawk. Nizana Kolasib-a neih zawh tak YMA Gen. Pu Tumpanga nau Thangruaia (Ruaikenga) pawh feet 6. Dahrawka fanu nula Thansiami nen chuan kristian dan thianghlim hmangin 1946 september 17 khan Dawrpui Biak In ah Pastor Thanga kutah an in nei ta a. Mizo Leh Mizo Inlu Ms. A t â wp n â n kan thuziah lai nena inhnaih lem lo thil han sawi tel ka duh. Confession #2340. Rairahtea nupui tur chu an ngaihtuah a. May 15 khan Tual Upa thlanna neih a ni a, Pu C. Travis Fieldgrove hian a ma fanu ngei Samantha Kershner (kum 22) chu a tenawm zawnga inzawmna siam puiin mipat hmeichhiatna hmang dun in a thisen zawm ngei a fanu hi nupui atan a lo nei a ni. Tu leh fa pawh thahnem tak a nei a ni. Phullen Historical Society (PHS) hmalakna Phullen Documentary Film 3rd Shooting reports. December 5, 2016 a zing a. Katherine tan erawh Pratt hi a pasal hmasa ber a ni thung. Mizo tawng is also known as Duhlian or Lusei/Lushai language. (Pu Lalthanhawla, Mizoram Chief Minister chuan, Champhai kum 100 tlin lawmna Souvenir-ah Gen. An hun lai chuan lal fapa ziak leh chhiar thiam hmasa a ni a. Contact Us. Țum khat chu a pu nupui chuan mutpui turin a sâwm ta nge nge a. A chhung leh khat zawng zawng. Pu Zalawma chuan an thenawmte kai thovin a hre hmasa mi 5 vel chu leimin karah Pu Chhuanmawia nupui fanaute chhanchhuah tumin in chim bawk rup mai chu an luhchilh thla nghal a, an che tan dawn chauh a a rawn min thla leh ta hum hum mai a. Liankamlova In lamah enkawl mek a la ni a. Nimin zing khan Aizawl New Market chu Trade & Commerce Minister Pu H. Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/sites/heteml/users/b/r/i/bridge3/web/bridge3s. Nâa chuan ‘Ka lo mawnga thing kawrawng ka zu dêng a, sava chuan an hlau a, ven zui pawh a ngai lo’ a ti a. Tin, Lalhungchhungi chu radio-a hna lo thawk tawh sa a ni a, Zirsangzela chu a lo buaipui a. BMS atang pawhin Pi Ann a rawn kal bawk. Middle School, Theiriat' tih a lo ni ta a ni. Nupui nei suh Hengte hi nupui neih chuan thil thleng ve tur reng niah ka ngai hmiah a, hengte avanga nupui then erawh ka tum hauh lo. Pu LF-a Love Letter bu-a a thu phuah mawi tak takte hi SMS-a thawnah ka hmang fova, keima ir leh âwm - ka irâwm chhuak niawm taka lantir ka ching lehnghal. Mizo Love Story zingah chuan a ropui ber pawl a ni ngei ang, mahse engtizia nge tun thleng hian a bu anga ziak hmuh tur a la awm lo. Buai hnu a piang a ni tih zawng chauh hi sawi teh ang- a dang nen. org KHAWVÊL SUNDAY SCHOOL NI November ni 6, 2016 PUITLING SUNDAY SCHOOL THUPUI PU MÛKA CHANCHIN ( 1904 - 1998 ) |HEN KHATNA 1. Pu dik tak ten pusum an tel lo a nih chuan, a pu dik tak chuan 'Pu ban man' Sial a thing thei. 15:12-18) "Hêng dânte hi Israel-te zawm atân pe rawh. Tin, Lalparmawii Mission Vengthlang a mi nen kum 1992 khan an innei a ni. Anni nupa an thih taswh chuan an rokhawmtu ziding ber chuan a ei ang. 15:12-18) “Hêng dânte hi Israel-te zawm atân pe rawh. 'I aw mawi thangkhawk ri a cham reng lairilah, Biahthu hlan lova laikhum ka zal tur hi! Ka dawn ngam mawlh lo a na ngei e, Kan hlim lai ni tawnmang mawl an chang tur hi!'. Nupui leh pasal inkar aia inthian that tulna a awm lo vang a, thian rinawm kum tam tak daih kan hmu fo. Pu Zinga chu kei aia U daih, ramvah hrat zet mai hi a ni a, sapelin kan chhuak dun fo mai. Ka pu hi ka pi te khua a transfer a nih thu, chuta tanga ka pi nena inhre chho ta an nih thu te, ka pu an kherh thluk theih nana an chhungkua mai ni lo, an ni pasala unaupa nupui nau, mi ang mang lo Vuttai te chena thahnem an ngaihzia te, bai thak arva leh thlai hnephnawl chena ka pu tan an phalraizia chu kan hriat phak loh thil a ni a. rang tak a inthiar fihlimin, an in saseng ta rih a. Nimin chawhnu dar 1:30 khan MJA General Hqrs. Heng harsatna kan han tawh atang hian a lawm Tunge Pu Epis-a chu tih hi ka hriatchhoh tak zel ni!!!. Nupui sun tawh ve bawk a nih avangin kan titi pawh a rual hle. E taka! Pu JonZira te anga nupui te zah pawh hi thil ṭhatak a ni. A pa thih hian kum 43 mi a ni. Kan tangkaipui thin hle. Sawi lovin ngawih bo pui ta mai mai ila a hmingthat thlak zawk phian mai thei. Pu Rochuailova nupui leh fanau, a kalsan tak a chhungte i hre rengin, Pathianin awmpui rawh se. Khawtlang chhungkua, kohhran, pawl leh ṭhianzaho insuihkhawmna remchang a ni a, ṭanpui ngaite ṭanpuina hna tamtak social media hmanga hlenchhuah a ni. Biate leh Khawlhring chu nu hmun pa hmun hrin an ni e tia sawi thin a nihna chhan pawh Khawlhringa pu Chunthanga nupui kha Biate Hnam a nih vang a ni. Pastor Zoramthanga chuan kum chanve emaw chauh Pastor hna a thawk hman tihah hrisel lohna hrang hrang avângin February 24-28, 1943-a Assembly Inkhâwmpui chuan pawi ti tak chungin a chawlh an remtihsak a. te zirin ama din Incon Inc. Lung rualpui nen suara lengngha kan danna han ti leh teh. Zathang, Lawngtlai, kum 2010 December Ni 10 a Nazareth Hospital Aizawl a Cancer natna a boral ta nupui Pi Sangzuali Lawngtlai Council Veng hnen ah ralna tangkafai Rs. Upload lui kan awm a nih chuan Dan anga hma lak a ni ang. tih hi han chhiar la, a mawi tawk hle tawh a.